vrijdag 11 april 2008

Hoe Vlaanderen en Walloniƫ zich op de kaart zetten in Duitsland: 2 Gewesten, 2 visies

Hallootjes,

de kogel is door de kerk. De titel van mijn eindwerk staat vast (zoals hierboven te zien is). Na dagen zonder inspiratie, is het dan toch gelukt om een gepaste titel te vinden.
Nu kan ik eindelijk beginnen aan het grote werk. Ik heb wel al wat opzoekwerk gedaan, maar eigenlijk is dat niets in vergelijking met wat nog moet komen. Gelukkig zijn mijn collega's allemaal supervriendelijk en heel behulpzaam. Edi komt regelmatig vragen wanneer ik bij hem kom voor een interview. Ook de andere collega's helpen mij waar het nodig is. Ook de hulp van Charlotte is onmisbaar geworden. Ze is echt zo mijn persoonlijke leerkracht geworden. Dankzij haar heb ik hier al veel geleerd. En daarvoor dient een stage natuurlijk.
Ik moet bijvoorbeeld brieven beantwoorden. Als Charlotte het zelf zou doen, zou dat 10 minuutjes duren. Maar ze geeft de brieven aan mij, zegt wat er moet instaan, verbetert ze nadien nog eens. Als ik grammaticale foutjes maak, legt ze mij uit wat ik fout deed. Ze steekt echt veel werk in mij. Ik heb het dus in vergelijking met collega stagaires hier echt wel heel goed.

Vorige week was er een boekvoorstelling over Henry van de Velde, die georganiseerd werd door de Vlaamse Vertegenwoordiging. Ik heb dan wat geholpen met het ontvangen van de gasten. Ik ben ook naar de lezing geweest. Dat was wel zo mijn ding niet. Ik verstond er niet zo veel van, die akademische praat. Maar ben toch blij dat ik het eens heb meegemaakt. En de hapjes op de receptie achteraf maakten natuurlijk ook veel goed.

Maar nu genoeg over de stage, even ontspannen.
Er is de laatste 2 weken natuurlijk ook tijd geweest voor andere dingen dan werken.

Zo ben ik naar het concert geweest van City and Colour. Ik had daar natuurlijk nog nooit van gehoord, aangezien mijn muziekkennis niet verder gaat dan Marco Borsato. Maar gelukkig is Femke er nog altijd om mijn grenzen te verleggen. Ik had wat twijfels of ik het wel zou overleven die avond, maar uiteindelijk heb ik er van genoten. Het was een man alleen met gitaar in een kerk. Klinkt misschien raar, maar het was een geslaagde combinatie. Zeker eens googelen naar City and Colour.

Dan ben ik vorig weekend ook naar Vlaams concert geweest, nl. van Hannelore Bedert. Een Vlaamse, die in het West-Vlaams en Nederlands zingt. Ik had Femke en Sarah meegevraagd. Die eigenlijk niet veel zin hadden, maar ze vonden het toch goed. Ja soms heb ik wel een goede smaak in muziek.
2 concerten in 1 week. Dat is al meer dan ik normaal doe op een jaar.

Tot de volgende
liesjen
xxx