woensdag 5 maart 2008

Die Erste Woche in Berlin

hallo iedereen,

Eindelijk een eerste teken van leven. Ik wou eigenlijk al veel langer een bericht op mijn blog plaatsen, maar nu is het er toch.
Mijn aankomst in Berlijn zal ik niet snel vergeten. Er was namelijk net een orkaan, toen mijn vliegtuig wou landen. Ik dacht echt dat het vliegtuig ging crashen. Zoveel turbulentie. In Geraardsbergen was het op dat moment kermis, en ik vond het zo jammer dat ik op geen enkele attractie gezeten had. Wel, ik heb nu toch op een rollercoaster gezeten nl. het vliegtuig. ik stond te beven op mijn benen toen we eindelijk (na 2 pogingen) geland waren. Het was ijskoud in Berlijn en dat terwijl dee zon zo mooi schijnt in Belgie (sorry voor de schrijffout, maar op een Duits klavier staat geen trema voor op de e).
Na het landen in Tempelhof zijn we naar ons huisje gegaan, waar ik ga samenwonen met drie andere klasgenootjes. Een superchique appartement met twee verdiepingen. Iedereen heeft zijn eigen kamer en rara welke kamer heb ik? De roze kinderkamer natuurlijk.
Zondag zijn we alle stageplaatsen gaan bezoeken, zodat iedereen zo een beetje zijn weg al wist. We wilden natuurlijk niet te laat komen op onze eerste werkdag, want Duitsers houden van punctualiteit!

En dan natuurlijk die eerste werkdag. Ik was supernerveus, maar uiteindelijk was dat nergens voor nodig. Ik voelde mij onmiddellijk welkom. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam.
Voor wie het nog niet wist: Ik werk dus op de Belgische ambassade dienst cultuur. En dus mag ik ook Nederlands praten.

Ik zit op een bureautje met nog een andere stagaire ( van Antweirpen) van de dienst economie. Het is hier dus wel gezellig.
Mijn baas is hier deze week nog niet, dus vangt zijn assistent mij op. Een hele toffe!
Vanaf de eerste dag kreeg ik al werk. (Gelukkig, want anders zou ik mij vervelen). Mijn eerste job bestaat uit het maken van de 'Kulturkalender'. Daar ben ik nu al 3 dagen mee bezig, morgen zou hij moeten af zijn. Dan krijg ik een nieuwe opdracht, maar ik heb nog geen idee wat die zou kunnen inhouden.

Vandaag staakt het openbaar vervoer hier en volgens de berichten zou dat wel eens tien dagen kunnen duren. Niet zo plezant om te voet naar het werk te komen (4km) en dat dan in een sneeuwstorm, zoals vanmorgen. Het weer is hier nog slechter dan in Engeland.

Ik begin om 9uur en heb een uur middagpauze. Net genoeg tijd om de winkels te gaan overvallen. Ik zit echt in het midden van het centrum, op vijf minuutjes van de Friedrichstrasse en Galerie Lafayette. Wat moet een vrouw nog meer hebben?
Normaal werk ik tot vijf uur, maar ik kan tot 8uur blijven als ik wil. En vandaag is dat dus nodig want het internet in ons huisje werkt niet. Daarom maak ik dus gretig gebruik van het internet op mijn werk.

Ik denk dat ik zo het belangrijkste gezegd heb. Ik heb nog niet veel aan sightseeing kunnen doen, dus ik kan nog niet veel vertellen over wat ik allemaal al gezien heb in Berlijn. Maar dat komt zeker nog wel.

Volgende week kunnen jullie weer 'spannende' verhalen van mij verwachten :)


Groetjes
Liesjesn